top of page
  • Skribentens bildThe Rootdoctor

Magi till hjälp vid skolstart

Uppdaterat: 6 feb.

Trolldomshjälp till barn vid skolstart


Hösten har kommit och många barn får återigen tampas med tuffa sociala hierarkier i skolan. Oftast handlar det om nödvändiga konflikter för att lära sig det sociala spelet och många menar att om man ska ingripa magiskt, så ska det göras försiktigt.
Att ge barnet en liten känsla av förstärkt trygghet kan göra med hjälp av att läsa över lite kanelpulver. Man kan med fördel spä ut kanelen 1/10 med lite barnpuder eller talk för att undvika allergiska reaktioner. Sedan sätter man en lite "dutt" på barnets bröstben, varje morgon innan skolan. Detta typ av pulver anses ge ett hyggligt skydd mot avund och onda ögat och "värmer" stämningen kring den person som har det på sig.


Till de som inte är bekanta med begreppet "läsa över", så innebär det att man tänker på det man vill ska ske och föreställer sig att man ingjuter det i pulvret genom att andas på det eller läsa en bön - tyst eller högt - över det.


En nypa torkad persilja blandat med fint pulveriserade järnfilspån och en nypa kanel under innersulorna i skorna förstärker skyddet och kan vara lämplig om barnet är speciellt utsatt.


Det finns förstås andra blandningar som anses ge en skjuts till saker som att "öppna och dra till sig nya vänner", "förstärka studieförmåga" och liknande, men det får jag skriva om en annan dag.


Om barnet har haft det jobbigt i skolan är det en bra idé att rena barnet lite lätt vid hemkomst efter skolan. Det anses hjälpa till att släppa känslor och tankar på jobbiga saker som hör till skolan och de sociala relationerna där. Den enklaste varianten är att torka barnets bakhuvud med en trasa som är fuktad med kallt vatten eller en utspädd alkoholbaserad cologne, tinktur eller liknande.


Man kan också borsta barnet lätt från hjässan till fötterna runt hela kroppen med samma trasa för att ta bort känslor och tankar som hänger sig fast. Effekten varierar beroende på hur dagen varit för barnet, men en liten lättnad är oftast markant och det brukar leda till bättre sömn, mindre ångest vid sociala konflikter, balanserar självförtroende om barnet anklagar eller ser ner på sig själv sig mm.


Dessa saker är naturligtvis ingen ersättning för normal omsorg, föräldrars kärleksfulla uppmärksamhet, kontakt med lärare, kuratorer, andra föräldrar eller övriga tillgängliga hjälpinstanser.


//Johannes


15 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page