top of page
  • Skribentens bildThe Rootdoctor

Förändra kärleksliv & relationerKärlek är ett av de vanligaste områdena där man i folkmagiska traditioner har använt sig av ritualer för att försöka påverka och lösa sina kärleksbekymmer.

Kärleksmagi har fått ett oförtjänt befläckat rykte i Sverige. Den vanligaste myten är att man med kärleksmagi tvingar någon annan att älska. Sanningen är att det finns sådana besvärjelser som verkar betvingande. De har oftast ett element av förvirring ihop med tvånget som gör att den önskade personen blir lätt att förföra.

Det är den typen av besvärjelser som givit kärleksmagi dåligt rykte men sanningen är att det finns en hel massa sorters kärleksbesvärjelser som inte alls är betvingande. De uppmuntrar istället den önskade partnern att älska och bjuder in till kärlek.

Om man befinner sig i en frustrerad situation och inte vet vad man ska ta sig till är det ofta en bra ide att ta lite magi till hjälp för att komma vidare. Själva handlingen, att faktiskt göra något åt saken, släpper ofta på de rädslor, tvivel och blockeringar som annars kan ligga i vägen för framgång och kan ge resultat på det sättet. Om man inte märkt någon skillnad efter 3 månader bör man söka professionell hjälp.

Här är de vanligaste situationerna där man kan ta till lite magi och vad man kan göra själv. Alla dessa metoder har använts framgångsrikt av många personer. Ingen av dessa metoder är farliga eller utsätter dig själv eller andra för någon som helst risk. När ritualen utförts bör man ta tre steg tillbaka, ta ett djupt andetag och andas ut, vända sig om och släppa det helt och hållet. Efter några dagar dag kan man börja vara lite uppmärksam på förändringar.

Man bör helst inte prata med andra om det man gör förrän det givit resultat eller resultat uteblir helt. 


Dra till sig en ny partner för sex

Det vanligaste och enklaste sättet är att tända ett rött ljus och låta det brinna medan man ger sig ut för att söka lyckan. Att fylla en bakplåt med sand, sätta ljuset i en stabil ljusstake och placera i mitten av plåten så att det endast faller ner i sanden om det skulle falla är en någorlunda trygg metod.  

Ett gammalt knep i södra USA, som oftast används av prostituerade, är att göra en ”Hot Mama douche” genom att brygga ett te på Muskotblomma och spraya den lätt i skrevet medan man ber om lycka.

En del män gör likande genom att pudra sig med lite pulver från Galangal roten på händerna och sedan vidröra den de önskar dra till sig. Galangal är en vanlig krydda i det kinesiska köket och återfinns i de flesta asiatiska livsmedelsbutiker. Många menar att enbär har en likande förmåga.

I vilket fall som helst bör man hålla det man ska använda på kroppen i vänster hand och sedan uppriktigt be över det med avsikt att det ska dra till dig sex innan man använder det på kroppen. Att dra till sig en långsiktig relation kan naturligtvis börja med ovanstående metod men görs oftare separat. 


Dra till sig en långsiktig relation

Ett vanligt sätt är att när månen är ny eller växer mot full ta ett rosa, ett rött och ett ljusblått ljus som man smörjer med mandelolja, rullar i en blandning av apelsinskal, jasminblom och rosblad.  Därefter tänder man dem i den ordningen (rosa sedan rött sedan ljusblått) medan man ber att en ny partner ska uppmärksamma bönen och dras till dig - som malen dras till ljuset, som solrosen till solen eller som vattnet dras av månen – vilka ord man nu föredrar. Man kan smula lite av örtblandningen över de tända lågorna medan man ber. Sedan låter man ljusen brinna helt ner och resterna ska samlas upp noga, placeras i ett litet stycke tyg och bäras nära kroppen eller läggas under madrassen tills nästa gång.

Att gå ner till havet med 7 rosor, kliva i vattnet och låta sju vågor slå över sig innan man lägger ner den och be till havets gudinna om hjälp att dra till sig en partner är också ett vanligt sätt. Det görs också vid nymåne eller strax därefter. När man då går därifrån bör man inte se sig om.


Om det inte har fungerat efter tre månader bör man upprepa den under tre följande nymånar. Fungerar inte det får man söka hjälp av ett professionell utövare.


Väcka och dra tillbaka en förlorad kärlek

Ibland kan det vara svårt att släppa förlorad kärlek och det är först när man förlorat den man älskar saknar dem som mest. Man kan förstås diskutera huruvida detta beror på att man inte tror sig kunna få bättre eller att man romantiserar relationen i efterhand, men oavsett är det ett vanligt problem som många försöker lösa genom att försöka laga det som brustit.

Ett sätt att göra det är att placera två röda ljus på lite avstånd från varandra. Det enda ljuset döps i ditt namn och det andra i den förlorade individens namn. Mitt emellan sätter man två vita ljus. De röda kan smörjas med mandelolja och rullas i kärleksörter om man vill. De två vita kan smörjas med olivolja (tänk på olivkvisten i fredsduvans näbb) och om man har tillgång till lite Isop kan strö lite av den torkade örten på dessa ljus. En del menar att ljusen ska tändas under sista veckan före fullmåne och att man ska bränna dem under tre dagar. Om man bränner dem under tre dagar ska ljusen nypas ut då de brunnit en tredjedel för att sedan tändas igen under följande två dagar.  När man är klar bör resterna strös där exet passerar eller kommer i kontakt med resterna.

Det är traditionellt att sätta en tidsgräns för hur länge man ska försöka dra tillbaka den gamla kärleken innan man ska ge upp och börja på ny kula genom att dra till sig en ny partner som är bättre än den gamla. Om man håller på för länge är chansen stor att man ”jinxar”, dvs förgör sitt kärleksliv genom hopplöst arbete och förtvivlan.


Förbättra en befintlig relation.

Om det saknas passion i relationen tar en del och blandar kanel, kardemumma och en nypa ingefära och ber uppriktigt och avsiktligt över dem att relation och passion ska hettas upp.

Därefter kan de serveras i mat eller dryck, strös i nypor under sängen eller brännas som rökelse. Oavsett bör det göras under nymåne eller strax därefter. Rökelseaskan kan också ges i mat eller dryck. 

Om problemet handlar om trohet och lojalitet är spiskummin och kummin blandat och pulveriserat det du ska rulla ett rött, vitt eller blått ljus i och tända varje nymåne. Du kan också blanda dessa med rosblad och göra ett starkt te. Häll teet i badet eller en spann med ljummet vatten. Tvätta dig nerifrån och upp och be om att din partner ska vara lojal och trogen. Upprepa proceduren och bönen tre gånger. Kliv därefter ur badet och låt kroppen lufttorka. Spara lite av badvattnet och ge din partner i hemlighet i mat och dryck. Den bästa tiden för ett sådant bad är i gryningen veckan före fullmåne.   

Ett annat vanligt problem i en befintlig relation är att kommunikationen inte fungerar. Muskotnöt sägs göra andra mer lyhörda för det du har att säga. En del bär nöten runt halsen med det syftet då de vill göra sig hörda.

Andra menar att blodrotsblad (femfingerblad) ihop med lite socker eller honung får andra att tala och säga fina saker om dig. Blanda den torkade örten med honungen , be över blandningen att (nämn personens namn) ska tala med dig. Ge blandningen till honom eller henne dold i mat, dryck eller ser till att blandningen kommer i kontakt med personen genom att de kliver i eller över det. En nypa i under kudden eller i kuddfodralet (använd då socker istället för honung) sägs också vara en bra idé.


Just honung och socker utgör en hel värld av små besvärjelser när man vill förbättra relationer (se artikel om sötningsbesvärjelser).  


Det finns förstås andra relationer än just partnerrelationen som kan behöva förbättras.


Mejram och lavendelblom sägs förbättra relationen mellan vuxna och barn och kan brännas med uppriktig bön strax innan fullmåne. Askan kan ges till barnet i mat eller dryck eller strös där den kommer i kontakt med den vuxna personen som behöver förbättra sin relation till ett barn.


Kanel och Koriander sägs vara effektivt för att dra till sig vänner eller öka vänskap mellan folk. En pulverblandning av de båda bränd på spisen eller rökelsekol utgör en bra rökelse som ska tändas i gryningen tre veckor i rad med början från nymåne. En liten nypa på spisen tillsammans med tyst uppriktig bön vid frukost brukar vara latmansvarianten. Har man barn vid frukostbordet, som har svårt att skaffa vänner är det ingen dum idé. Askan tas tillvara och strös framför tröskeln när de tre veckorna är till ända.
Bryta en ohälsosam relation eller göra sig kvitt känslorna från en avslutad relation

Att bryta upp en relation är en känslig sak eftersom det lätt kan användas för att attackera relationer som är goda och fungerar bra. Men i vissa fall kan metoden användas för att bryta upp en farlig och destruktiv relation mellan två vuxna eller ungdomar och barn som ”hamnat i dåligt sällskap”.

En vanlig metod är att döva kärleken genom att ta tre små stenar och lägga i ett tygstycke och knyta till. Därefter duttar man påsen tre gånger på personens mage och säger; ”Så kalla som dessa stenar är i brunnens djup, så kall ska kärleken bli mellan dig och NN”. Sedan kastar man påsen i en brunn eller annat djupt vattendrag. Det finns andra metoder där man använder katt och hundhår, gravjord och likande men det rekommenderas inte om du inte är erfaren och vet vad du gör samt har ett gott syfte.


Har man problem med att släppa känslorna från en gammal relation kan man koka nio valnötter i en järngryta i tre timmar. Fyll på vatten eftersom det kokar ner. Häll därefter nötterna och vattnet i ett fyllt badkar eller hink med ljummet vatten. Tvätta dig därefter noga uppifrån och ner medan du uppriktigt ber om att de gamla känslorna ska försvinna för alltid. Nötterna och lite av vattnet ska därefter bäras till ett rinnande vatten och kastas i med orden ”Kinn, rinn nu bort med detta vatten, stanna där till domedagsnatten”. Gå sedan därifrån utan att vända dig om.

Det ska helst göras vid solnedgången då månen minskar i storlek. Helst veckan före nymåne. 

Det spelar ingen roll om du inte tror på magi eller "nått övernaturligt" när du gör dessa saker. Det viktiga är att din avsikt stark, din bön uppriktig, att du släpper saken när du är klar och att du förstår att det kan ta ett tag innan du ser resultat och du kan behöva upprepa ritualerna för att de ska ge verkan.

Fungerar inte det får du kontakta en professionell utövare och låta dem göra en love spell för dig. 


//Johannes

Lycka till! 


48 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page